REKLAMA
restauracje w Warszawie, trendy kulinarne, recenzje

Czwarte urodziny kuchni Czerwony Rower. Tu zjesz i pomożesz potrzebującym. Sprawdź też inne knajpy z misją
Symbolem tego miejsca jest pomalowany na czerwono stary holenderski rower, który wisi na ścianie nad wejściem. I taka jest też nazwa: Kuchnia Czerwony Rower. W sobotę praska jadłodajnia z misją świętować będzie czwarte urodziny

Nie tylko wołowy. Rozmowa o tatarze i przewodnik po serwujących go lokalach
Z czego oryginalnie robiono tatar? Jakie mięso jest najlepsze do jego przygotowania? Czy istnieje wersja wegańska? Tajemnice tego dania zgłębiamy z Kamilem Kędzierskim, szefem kuchni restauracji Bocca Bar.

Warszawa wśród 10 najbardziej przyjaznych weganom miast
Warszawa w rankingu najbardziej przyjaznych weganom miast znalazła się obok Londynu, Nowego Jorku i Tel Awiwu.

Prawdziwa kuchnia tajska, czyli jaka? Rozmowa o smakach Tajlandii
Czy ostro po tajsku to bardzo ostro? Jaki jest prawdziwy pad thai? I co trzeba mieć w kuchni, żeby gotować po tajsku? Sekrety tajskiej kuchni zgłębiamy z Dorotą Dobrowolską-Na Nagarą i Thanawatem Na Nagarą, którzy prowadzą restaurację Basil & Lime na Mokotowie.

Jak smakuje kuchnia Tadżykistanu? Dowiesz się, odwiedzając pierwszą tadżycką restaurację w Warszawie
Plow, kurutob, pierogi mutton czy napój czakka - takich egzotycznie brzmiących dań, którymi na co dzień zajadają się mieszkańcy Tadżykistanu, można spróbować w nowej restauracji Nigina.

Dlaczego jemy popcorn w kinie, czyli krótka historia chrupania
Jedni nie wyobrażają sobie bez niego filmu, innych cudze chrupanie doprowadza do szału. 19 stycznia popcorn obchodzi swoje święto.

Dim sum, jiaozi i baozi. Gdzie w Warszawie zjemy azjatyckie pierogi?
Trzeba przyznać, że warszawiacy pokochali ten azjatycki przysmak i można go spróbować w wielu miejscach. Oto kilka adresów, które warto odwiedzić.
REKLAMA