Nowe Miejsce w Porcie: knajpa na wodzie.
Zdecydowana większość klubokawiarni nad rzeką otworzy się dopiero w maju - ale na rzece pojawiło się już pierwsze odważne i nowe Miejsce. Restauracja na barce w Porcie Czerniakowskim będzie działać przez cały rok.
Właściciel Maciej Grzęda szukał oryginalnego miejsca na knajpę i padło na Port Czerniakowski. Restauracja o nazwie Miejsce przypomina dom na wodzie, wnętrze jest proste, surowe, klimatycznie oświetlone, sala restauracyjna przeszklona od podłogi do sufitu. Dosłownie siedzisz na tafli wody. Barka zabudowana jest z kontenerów morskich, które do Warszawy przypłynęły z Gdyni.

Na razie Miejsce jest otwarte od czwartku do niedzieli, w niedalekiej przyszłości będzie działać przez cały tydzień.
Menu zmienia się co weekend, króluje polska sezonowa kuchnia, ma być świeżo i bez komplikacji.

Można zjeść np. na przystawkę tatar z sezonowej wołowiny (22 zł), pierogi z pieczarką (21 zł), dania główne: pieczona kaczka w picie (28 zł), kasza jaglana z ratatouille (28 zł); napoje gorące (5-9 zł) i zimne (4-8 zł).

W sezonie na Cyplu Czerniakowskim właściciele chcą wędzić ryby, latem skupią się na oryginalnym, lekkim street foodzie.
MIEJSCE
- ul. Zaruskiego (Port Czerniakowski)
- GODZINY OTWARCIA:
- czw.-pt. w godz. 18-24,
- sob. w godz. 12-24
- niedz. w godz. 12-22
