REKLAMA

Festiwal Bunkasai. Dzień 1

06.10.2018, godz: 11.00

Prom Kultury Saska Kępa

WarszawaBrukselska 23

Festiwal Bunkasai. Dzień 1

11:00    
Otwarcie Festiwalu
Bębny japońskie: Grupa Amaterasu
Piosenki japońskie: Alla Polacca Chór dziecięcy i młodzieżowy przy Teatrze Wielkim Operze Narodowej
12:00    
Wykład i pokaz Ceremonii herbaty: Ula Mach-Bryson i Sunshinkai
12:55    
Wykład i pokaz Teatru nō: Jakub Karpoluk i Ryokurankai
13:50   
Wykład Kacho-ga – obrazy kwiatów i ptaków w sztuce Japonii i Zachodu: Anna Król
14:45   
Warsztat i wykład dla małych dzieci – Otsukimi: Fundacja ChibiWaru
15:25   
Wykład Parę obrazów i słów o malarstwie tuszowym: Agata Jóźwiak
16:05   
Pokaz Momotaro – japoński taniec tradycyjny nihon buyo dla dzieci: Natalia Jarzębska
16:35   
Wykład Itajime-shibori – japońska technika zdobienia tkaniny: Kasia Mickiewicz
17:15   
Wykład Ramen!: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
18:30   
Wernisaż wystawy „Nowy Japonizm” – powitanie artystów
19:30   
Koncert:
Live music & sumie performance: Aruto Matsumoto + Keiji Matsumoto

Pokój za sceną
14:00-17:00     
Warsztat muzyczny na instrumencie shamisen: Masato Yokoe     

Galeria
Stoisko: Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha

PARTER

Strefa A

12:00   
Warsztat Tsumami-zaiku: Wisteria Gardens
14:20   
Warsztat  Itajime-shibori – barwienie tkaniny: Kasia Mickiewicz
15:30   
Warsztat Mushi – tworzenie papierowych owadów i stworów: Agnieszka Rożnowska
17:00    Warsztat Malowania eko toreb: Hakya Gago

Strefa B

12:00   
Warsztat Wagashi – japońskich tradycyjnych słodyczy: Moje Wagashi i nie tylko
13:40   
Warsztat Mixing experiences: kreatywna nauka kaligrafii i liternictwa: Zbigniew Urbalewicz
15:20   
Warsztat Świat japońskich drzeworytów: Tomasz Kawełczyk
17:00   
Warsztat Kamihanga: Emily Kitabatake
17:00   
Warsztat Ceramiki „Zrób sobie czarkę”: Andrzej Bero
20:00   
Zaproszenie na wystawy. Degustacja wina śliwkowego umeshu (Choya)

Strefa stoisk
Panasonic, Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, MakiMaki,
Dialog, Mugi, Nagomi, Nippon-Kan, Sato gotuje, Tako,           
Pokaz techniki kirikane: Andrzej Burkot, Pokaz techniki kumiko: Krzysztof Stasiak 

REKLAMA