Gdzie zjeść w Wigilię i w drugi dzień świąt
Podpowiadamy, do których restauracji można wybrać się w Wigilię i drugi dzień świąt.

HALA KOSZYKI, ul. Koszykowa 63
W Wigilię w Hali Koszyki zjemy i zrobimy zakupy w godz. 9 -15. Pierwszego dnia świąt hala będzie nieczynna. Za to drugiego dnia świąt restauracje będą otwarte w godz. 12-24. Znajdziemy tu m.in. rybny Port Royal, Warszawski Sen i Ćmę Mateusza Gesslera czy wegańskie Mango Vegan.
Świąteczne przepisy na ostatnią chwilę

BAZAR KOCHA I TALERZYKI, ul. Mokotowska 33/35
W Bazarze Kocha zjemy nowoczesne dania kuchni polskiej, a w znajdujących się zaraz obok Talerzykach polskie przysmaki z różnych stron kraju w formie małych przystawek. Do Bazaru Kocha można się wybrać w Wigilię w godz.12-16 i w drugi dzień świąt w godz. 10-22. Talerzyki będą otwarte w drugi dzień świąt od godz. 16 do 1.
Najlepsi warszawscy kucharze opowiadają o potrawach świątecznych
SYPKA MĄKA, aleja KEN 95
SYPKA MĄKA I MASŁO, ul. Rydygiera 13
Restauracja szefa kuchni Jurka Sobieniaka specjalizuje się we włoskiej kuchni z polskimi akcentami, więc można tu zjeść np. pizzę z pieczarkami i jajkiem, a także obfite śniadania. Lokal będzie zamknięty 24 i 25 grudnia, w drugi dzień świąt można tu wpaść w godz. 9-23.
Karpia kupujemy tylko na wigilię. Ale z żywych ryb już rezygnujemy

ARKADY KUBICKIEGO NA ZAMKU KRÓLEWSKIM
Restauracja w Arkadach Kubickiego specjalizuje się w wykwintnych daniach kuchni polskiej. Lokal będzie otwarty w drugi dzień świąt w godz. 12-17.
AiOLI CANTINE BAR, Świętokrzyska 18, AiOLI BREAD&APERITIVO, Chmielna 26, MOMU, ul. Wierzbowa 9/1, BANJALUKA, ul. Szkolna 2/4
W Aioli zjemy głównie dania kuchni włoskiej, a w lokalu przy Chmielnej pożywne kanapki z różnych stron świata. Banjaluka specjalizuje się w kuchni bałkańskiej, a Momu piecze w dymie. Wszystkie lokale czynne są w drugi dzień świąt (Aioli i Aioli Bread&Aperitivo w godz. 9-24, Momu w godz. 10-24 Banjaluka w godz. 12 -24).