Zielony sok wg Tomasza Purola, zwycięzcy V edycji Top Chef
Tomasz Purol, zwycięzca V edycji Top Chef: sok z jarmużu, kiwi, jabłka i limonki
Sok z jarmużu, kiwi, jabłka i limonki (przepis Tomasza Purola)
Składniki:
- 200 g jarmużu
- 400 g zielonych jabłek
- 250 g kiwi
- 200 g limonki
Przygotowanie:
Umyty jarmuż, jabłko i obrane kiwi przepuszczamy przez sokowirówkę. Do wyciśniętego soku dodajemy sok z limonki i mieszamy. Sok jest gotowy do wypicia. Zielony sok szef Purol serwuje w małych słoiczkach, przyozdobiony np. liściem czarnej bazylii lub innymi ziołami.
Przepis pochodzi z książki Tomasza Purola, „Warzywniak. Zapomniane smaki”, wyd. Pascal
Warzywa a la Top Chef - czyli książkowy debiut Tomasza Purola