Pop Up'owa restauracja Ferment wraca do Rozbrat 20 Bakery and Wine Corner
Po wakacyjnej przerwie Rozbrat 20 Bakery and Wine znowu zorganizuje pop-up, czyli przez kilka dni proponować klientom specjalne menu przygotowane przez wyjątkowego gościa
Tym razem szefem kuchni Pop Up Fermentu będzie Bartosz Szymczak znany z udziału w 4. edycji Top Chef. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Londynie. Szymczak to pop-upowy weteran – od początku działalności jest związany z One Star Party House, podróżującym po świecie projektem gastronomicznym opierającym się na formule tymczasowych restauracji, działających przez kilka dni w prywatnych mieszkaniach (ekipa OSPH odwiedziła m.in. Nowy Jork, San Francisco i Hong Kong).

Pop Up Fermentu pod kierunkiem Bartosza Szymczaka? Menu na razie jest niespodzianką. Podobnie jak w pierwszej edycji wydarzenia, za kolację składającą się z pięciu dań zapłacimy 90 zł, a za selekcję dobranych do potraw win – dodatkowe 90 zł. Dania autorstwa Bartosza Szymczaka dostępne będą przez trzy dni, od 1 do 3 września. Właściciele restauracji zapowiadają jednak, że to nie jedyne kolacje ze specjalnymi gośćmi, jakie szykują w najbliższym czasie.
POP UP FERMENT
- Rozbrat 20 Bakery and Wine Corner
ul. Rozbrat 20, 1-3 września